05 - Архітектура персонального комп'ютера

Тема 4 - BIOS

Висновки


  1. ​BIOS – це набір пpогpам пеpевіpки і обслуговування пристроїв комп'ютера, що виконує pоль посередника між DOS і апаратурою. BIOS одержує управління при вмиканні системної плати, тестує саму плату й основні блоки комп'ютера.
  2. BIOS – це своєрідний набір драйверів, що забезпечують роботу системи при запуску комп'ютера або при завантаженні в безпечному режимі. 
  3. Переважна більшість актуальних версій BIOS має текстовий інтерфейс (Award BIOSAmi BIOS ). Графічний інтерфейс представлений системою UEFI.
  4. Оновлення BIOS може бути корисно як для збільшення продуктивності і стійкості системи, так і для коректного розпізнавання процесорів, сумісності з новими жорсткими дисками, відеоплатами та іншими компонентами. Процес оновлення BIOS на професійному жаргоні комп'ютерників називається «прошивкою». Для оновлення BIOS краще всього використовувати послуги сервісного центру, де неодмінно допоможуть і встановлять найсвіжішу версію BIOS.
  5. POST-перевірка складових ПК є важливою частиною роботи BIOS, при виконанні якої здійснюється сканування і настроювання всього апаратного забезпечення.

© 2016 СумГУ
created with Lectur'EDbeta