Інформатика і системологія

Про курс

Алгоритм роботи з курсом


Дистанційний курс "Інформатика і системологія" складається з 9 тем. Кожна тема включає "Інформаційний блок", який Ви повинні опрацювати.

Ваші навчальні досягнення в даному курсі в значній мірі залежать від того, наскільки правильно Ви організуєте свою діяльність. Рекомендуємо в роботі над курсом дотримуватися наступної послідовності дій.

  1. Опрацюйте матеріали "Інформаційного блоку", це той мінімум, з яким Ви повинні ознайомитися для засвоєння питань, які пропонуються до вивчення. Список літератури містить джерела, які дозволять Вам поглибити свої знання з питань, що розглядаються. Поміркуйте над відповідями "Питання для самоперевірки", які наведені в кінці "Інформаційного блоку" кожної теми. Ці питання допоможуть Вам осмислити запропонований теоретичний матеріал і заздалегідь підготуватися до екзаменаційної сесії. Протягом семестру звітувати викладачеві за цей вид роботи не потрібно.
     
  2. Виконайте "Тести" і "Інтерактивні завдання" (для тих тем, в яких вони є) і перевірте, чи правильно Ви засвоїли теоретичні положення теми. Пам'ятайте, що завдання, які виконуються Вами, носять не тільки контролюючий, але і тренувальний характер. Якщо всі запропоновані завдання будуть виконані Вами правильно, то система видасть повідомлення про успішне завершення роботи в даному блоці. В іншому випадку буде вказано кількість неправильно виконаних завдань і запропоновано повторне їх виконання. Якщо після всіх зроблених спроб, Вам не вдасться правильно відповісти на питання тестових завдань, обов'язково опрацюйте лекційний матеріал ще раз і знову виконайте тест. Також Ви можете написати електронного листа викладачеві і обгрунтувати, правильність того чи іншого Вашого варіанту відповіді, який система оцінює як неправильний.
  3. Процес вивчення дисципліни передбачає також виконання запланованих практичних завдань. Результати практичних робіт Ви відсилаєте викладачеві у вигляді електронних звітів.
  4. Процес вивчення дисципліни передбачає також Завдання для дискусій і обговорень, на яких кожен студент має змогу обґрунтовано викласти свої думки. А після завершення обговорень викладач індивідуально оцінює участь кожного студента у виконанні завдання.

Для успішного вивчення матеріали необхідним є дотримання встановлених календарним планом часу для своєчасного та рівномірного засвоєння матеріалу.

Для допуску до підсумкового контролю знань з дисципліни необхідно набрати не менше 60% балів за виконання завдань у кожному розділі.

Формою підсумкового контролю є залік у формі тестування. 

Перелік теоретичних питань для підсумкового контролю відповідає питанням  для самоперевірки. 

Якщо протягом навчального процесу у Вас виникають питання або проблеми, звертайтеся за консультацією до викладача.


© 2017 СумГУ
created with Lectur'EDbeta