Інформатика і системологія

Тема 7 Основи побудови та функціонування Internet

Висновки


Інтернет – це сукупність мільйонів інформаційних центрів, які, як правило, називають web-сайтами, вони містять різноманітну структуровану та неструктуровану інформацію, пронизану безліччю взаємозв'язків, що утворюють “інформаційну супермагістраль” або “всесвітню павутину”.

Мережею називається група комп'ютерів, пов’язаних спеціальними технічними з'єднаннями, які використовують те або інше однакове технічне та програмне забезпечення для спільної роботи та поділу ресурсів. Забезпечує роботу комп'ютерів, об'єднаних у мережу, - набір спеціальних угод, названих, протоколами. Протоколи описують як технічні аспекти з'єднання, так і прикладні та мають багаторівневу структуру відповідно до прийнятої в ISO (Міжнародна організація із стандартизації) стандартної схеми.

У структурі Інтернет прийнята семирівнева структура організації мережної взаємодії. Ця модель відома як «Еталонна модель ISO OSI» (Open System Interconnection – зв'язок відкритих систем). Вона дозволяє створювати мережні системи з модулів програмного забезпечення, які випускаються різними виробниками.


© 2017 СумГУ
created with Lectur'EDbeta