03 - Організація баз даних та знань

Тема 3 - Проектування бази даних

Висновки


Таким чином, можемо зробити висновок, що процес проектування БД полягає у досягненні компромісів між функціональними, інформаційними, апаратними, архітектурними й технологічними вимогами до БД і будується на інформованому прийнятті рішень за структурою БД. Проектування починається з моменту прийняття стратегічних рішень і триває на етапах реалізації й тестування.

Наведена у лекції бізнес-модель процесу проектування БД являє собою досить простий типовий приклад бізнесу-моделі проектування. У загальному випадку зміст бізнес-моделі проектування залежить від багатьох факторів: особистості менеджера й состава команди проекту, обсягу проекту, проектних ризиків і т.д.

Основною метою етапу створення логічної моделі БД є перетворення інформаційної моделі ПО БД у логічну модель реляційної БД, результатом є нормалізована схема відношень БД

Основна мета завдання розроблення внутрішньої схеми БД є перетворення логічної моделі реляційної БД у послідовність команд SQL для створення об'єктів реляційної БД. В результаті виконання обліку впливу транзакцій розробник БД створює фізичну модель БД, що враховує характер обробки даних у БД.


© 2015 СумГУ
created with Lectur'EDbeta