Фінанси підприємств

Тема 10 Фінансова санація і банкрутство підприємств

Висновки


Банкрутство підприємств виникає внаслідок глибокої фінансової кризи, основними причинами якої можуть бути нестабільність макроекономічної ситуації, зниження обсягів виробництва, низька якість менеджменту, прорахунки в інвестиційній політиці і т.д. Для визначення імовірності банкрутства використовуються системи економічних показників, що базуються на визначенні ступеня ліквідності та платоспроможності підприємства. Крім цього, існують багатофакторні моделі прогнозування банкрутства.

Одним із засобів подолання платіжної кризи і запобігання банкрутству підприємства є його фінансова санація, що спрямована на оздоровлення його фінансового стану, а також на задоволення в повному обсязі, або частково вимог кредиторів за кредитування, реструктуризацію боргів і капіталу і (або) зміна організаційної або виробничої структури суб'єктів підприємницької діяльності.

При вивченні даної теми студентам необхідно звернути особливу увагу на механізм визначення банкрутства підприємства і систему показників, використовуваних при цьому.


© 2016 СумГУ
created with Lectur'EDbeta